maandag 18 augustus 2014

De voorbije 7 weken ...

7 weken!
7 weken zijn we gesloten geweest.
"Grote reis gemaakt? Jij moet wel veel geld verdienen als je 7 weken kan sluiten!"
Neen hoor, niks van al dat. We waren gewoon moe. Moe van 6 jaar te knokken in ons topzaakje.
Zelfs al ben je het type ondernemer die gedreven wordt door passie en niet door winstbejag, dan nog moeten er massaal facturen betaald worden, elke maand opnieuw.
Ook al zit je zaak goed vol, toch moeten we hard knokken om elke maand te kunnen blijven bestaan.
Dat vertaalt zich in extreem lange werkdagen, extreem veel druk op de schouders, nooit een dag ertussenuit ( ook niet op die 'vrije dagen'), tijdens die éne zomervakantie eigenhandig de zaak te 'pimpen', in 1 adem werken van 20 augustus tot 1 juli, ...De passie bij ons is heel groot, immens groot! Enkel daarom houden we die werkdruk al 6 jaar vol op die snelheid.
We maken ALLES, maar dan ook ALLES zelf:
Taarten, muffins, cookies, broodbeleg, soep, drankjes, gemberlimonade, brownies, ...
..... zelfs onze dromenvangers aan de muur die maken we zelf :) ... want dan zijn ze mooier, lekkerder, gezonder, eigenzinniger, warmer, ...

Passie dus.

1 taart in een willekeurige horecazaak wil zeggen
: kopen, uitpakken, verkopen.
1 taart @starfish wil zeggen: inkopen doen, caramel maken, bodemdeeg maken, crumble maken, beslag mengen, een uur bakken, afwassen, afwerken en mooi maken.

Dagelijks staan er -alleen al van gebak- een 8 à 11 soorten op de toog bij ons, het geeft een idee van wat wij zoal na de openingsuren doen. En waarom we een beetje moe waren. :)
U mag het gerust weten: het was óf 7 weken sluiten òf voorgoed sluiten.

Maar, we zijn als herboren en nemen vanaf 20 augustus een frisse, nieuwe start. We zijn in't hollands groen komen wonen voor de rust en de prachtige schoonheid. Het doet ons deugd.We fietsen nu met plezier naar het volgende polderdorp Nieuw Namen om bij de nonnekes bio-eitjes te kopen. We plukken pruimen bij de buurman en maken er konfituur van.


We tekenen onze moestuin uit voor volgend jaar zodat alles uit onze eigen tuin kan komen. We komen hier tot rust en dat geeft ons bijzonder veel (food)inspiratie.

Je kan het komen proeven in ons mooie Antwerps stekje. Met dubbel zoveel plezier komen we nu naar onze mooie stad!

We hopen heel erg dat je onze passie voelt en proeft @ starfish.
Tot snel!
Katja en de koffiekat.

2 opmerkingen:

  1. Nonnen op Nieuw Namen hebben we hier niet. Maar wel Chris en Saar uit de pastorie, dat zijn hun bio eieren. Ff correctie ��veel succes

    BeantwoordenVerwijderen